Все, що ви хотіли знати про те, як вибрати фільтр для води?

Як вибрати фільтр для води – питання, яке стає актуальним для кожного, хто всерйоз замислюється над покупкою такого корисного пристрою для очищення води. І чим більше ми розуміємо, що життя «в еру достатку» пов’язана з необхідністю постійно робити якийсь вибір, – тим більше хочеться максимально спростити його для себе. Але і покладатися виключно на інтуїцію або рекомендації менеджерів в магазині, які зацікавлені в тому, щоб реалізувати вам товар дорожче, – теж не хочеться. Давайте спробуємо розібратися, які фільтри для води існують, в чому принципова різниця між ними, щоб вам було легше визначити, який фільтр для води краще купити в вашому конкретному випадку.

ОСНОВНІ ТИПИ ФІЛЬТРІВ ДЛЯ ВОДИ

1. Насадки на кран, глечики та інші звичайні фільтри

  • Фільтри-насадки на кран – недороге і компактне рішення для зменшення механічних домішок у воді. Така насадка швидко монтується на кран, але для повноцінної очищення води неефективний. Ресурс – близько 500 літрів.
  • Глечики – являють собою переносний пристрій, що забезпечує відносно високий ступінь очищення (до 70-80%), але швидкість очищення бажає бути кращою, а ресурс становить всього близько 200 літрів.
  • Звичайні механічні фільтри для води, які в обов’язковому порядку монтуються перед лічильниками води, перед подачею води в бойлер або пральну машину, відрізняються невисокою вартістю, і практично нескінченним ресурсом (потрібно періодична промивка). Однак для цих фільтрів характерно найнижча якість фільтрації.

2. Фільтри зворотного осмосу

Очищення води в таких фільтрах здійснюється за принципом продавлювання рідини через спеціальну мембрану з дрібними отворами, які здатні пропускати через себе виключно молекули води. Забруднення ж не можуть пройти через цю мембрану і змиваються в каналізацію. Як результат – практично дистильована вода на виході. Подібні фільтри досить дорого коштують, тому що усувають близько 98% забруднень.

3. Активні стаціонарні фільтри

Мабуть, найкращі фільтруючі установки, які може запропонувати сучасний ринок подібної техніки. Робота таких фільтрів передбачає і пасивну очищення, і додаткову обробку ультрафіолетом або насичення іонами срібла для посилення її протівобактеріцідних властивостей (активне очищення води).

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБИРАТИ ФІЛЬТР ДЛЯ ВОДИ, НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ?

Щоб вдало вибрати фільтр для очищення води, в першу чергу слід звертати увагу на такі параметри пристроїв, як:

  • Кількість ступенів очищення. Логічно: чим їх більше, тим очищення води більш якісна.
  • Розмір картриджа, який визначає ресурс і продуктивність пристрою.
  • Вартість фільтра, яка в більшості випадків є хорошим показником якості установки.

Щоб в такому розмаїтті визначити, який фільтр для очищення води краще, слід орієнтуватися не тільки на співвідношення вартості тієї чи іншої установки і витрат на її обслуговування, а й на якість води, що надходить в ваш водопровід (м’яка / жорстка, з сторонніми запахами і високим рівнем концентрацією заліза). Значення має також кількість води, яке передбачається використовувати і її цільове призначення – для вживання в їжу або для господарських потреб. Зазвичай на добу на одного середньостатистичного людину припадає 2,5-3,5 літра води для питних цілей та приготування їжі, а також до 400 літрів води використовується для господарсько-побутових потреб (прання, ванна, санвузол). Логічно, що даний показник варто помножити на кількість членів сім’ї, які проживають з вами. Експерти рекомендують орієнтуватися на фільтр, який в добу зможе давати очищену воду з запасом.

Ну і наостанок: якщо питання про те, як вибрати хороший фільтр для води, для вас не настільки актуальне через орієнтира на економний варіант такого пристрою, будьте готові до того, що вам доведеться робити компроміс по відношенню до якості очищення води. Хороша вода апріорі не може коштувати дешево!

Якщо у вашому регіоні жорстка вода, фахівці нашої компанії підберуть Вам установку для пом’якшення води.