Вибрати систему зворотного осмосу

Що таке фільтр зворотного осмосу, як вибрати його?

Як правильно вибрати систему зворотного осмосу? Для того щоб вибрати осмос, дозволяє отримувати високоякісну воду, треба бути обізнаним з особливостями пропонованих систем. Конструктивно останні схожі. Основні відмінності спостерігаються в комплектації, якісних характеристиках використовуваних для їх виготовлення матеріалів.

Стандарт-комплекс зворотного осмосу складається із ступенів:

№ 1 – грубе очищення. На цьому ступені затримуються тверді включення, наприклад частинки корозійного характеру;

№ 2-3 – звільнення води від важких металів, хлору, хлорсоедіненій органічного характеру;

№ 4 – затримка домішок, розміри молекул яких більше молекул води;

№ 5 – коригування запаху, колірних, смакових характеристик відфільтрованої води, її дезінфекція.

Перші три картриджа – підготовка води для її очищення на молекулярному рівні. Четвертий ступінь: основна фільтруюча складова системи – мембрана, закручена в рулон. Вона являє собою сітчасту структуру, розмір осередків якої можна порівняти з розміром молекул води і більше розміру молекул розчиненого кисню. Тому останні легко просочуються крізь них, а більші молекули нітратів, сульфатів, солей кальцію, важких металів, Медікоментозное з’єднань, барвників, іони натрію, конгломерати колоїдного заліза і т.п. затримуються. П’ятий ступінь обладнана постфільтром, що представляє собою високоякісне активоване вугілля, що містить іона срібла. Завдяки проходженню через фільтр поста коригується запах, колір, смак води, а також відбувається її дезінфекція.

Отримана при п’ятиступінчастою очищенню вода – продукт фільтрації, ідеальний за своїми характеристиками для приготування напоїв та їжі.

Якщо ми хочемо, щоб вода була придатна для пиття без кип’ятіння, вибираємо зворотний осмос з шістьма ступенями. Як шостого ступеня для цієї мети виступає мінералізатор, який збагачує кінцевий продукт мікроелементами. Шостий щаблем в деяких моделях може бути і структурізатор, що надає водної крісталлорешетке правильну форму для кращого засвоєння відфільтрованого продукту. Багато моделей установок зворотного осмосу оснащені УФ-знезаражування з метою додаткової перешкоди для вірусів і бактерій.