Як прибрати сірководень з води?

Таку воду не бажано застосовувати для пиття, приготування їжі. Крім того, вона викликає істотний дискомфорт при прийомі водних процедур.

Як позбутися від присутності сірководню у воді?

Усунути різкий характерний запах і попутно забезпечити збереження наявної в будинку сантехніки дозволить монтаж спеціальної системи очищення, що уловлює з води сірководень.

Як прибрати сірководень з води?

Складність виведення з води сірководню пов’язана з тим, що на відміну від інших домішок розмір молекул сірководню можна порівняти з розміром молекул води. Тому її очищення від сірководню за допомогою мембран виключена.

Так, як же позбутися від сірководню у воді?

Принцип роботи вищевказаної спецсистеми базується на методі адсорбції. В якості фільтруючого матеріалу, інакше адсорбенту, виступає в цьому випадку бітумінозний активоване вугілля. Вихідна вода, проходячи через що затримують молекули сірководню гранули адсорбуючого матеріалу, подається споживачеві вже в очищеному стані.

Кожний з фільтруючих сірководень пристроїв являє собою циліндричний корпус з композитного високоміцного матеріалу, підключений до водопроводу води. У ньому розміщений бітумінозний адсорбент. Сірковмісна вода, проходячи через шари вугілля, звільняється від неприємної домішки. Встановлений на корпусі керуючий клапан забезпечує в міру забруднення сірководнем адсорбенту його регенерацію. Цей процес відбувається за заданою циклограмме автоматично за допомогою проходження води в зворотному напрямку протягом чверті години.

Перелік різновидів пристроїв для уловлювання сірководню:

  • картріджний. У цьому виді суміщені комплекси пар навантажень фільтруючих: Centaur і KDF;
  • система навантаження фільтрувальні Centaur;
  • комплекс реагенний з фільтрувальні навантаженнями Manganese Green Sand і МТМ.

Перший тип пристроїв призначений переважно для заміських будинків, дач для роботи в умовах наявності невеликих концентрацій сірководню у воді. Наступний вид – один з найрезультативніших в застосуванні вентилювання води. Пристрої третього типу функціонують з найбільшим ефектом по вилученню не тільки досить великих концентрацій у воді сірководню, а й Fe і Mn. Як правило, та чи інша модель фільтруючого сірководень пристрою підбирається, виходячи з необхідної продуктивності.

Усвідомивши все вищесказане, відповісти на питання: як прибрати сірководень з води, тепер легко.