Як вибрати вугільний очищувач повітря?

Очищення повітря в сучасних реаліях – це не розкіш, а необхідність. Саме тому сьогодні покупці дуже часто задаються питанням про те, як вибрати очищувач для повітря, так як це – один з найвигідніших і перевірених досвідом способів забезпечити себе, свою сім’ю і близьких чистим повітрям.

ВУГІЛЬНІ ОЧИСНИК ПОВІТРЯ – СУЧАСНІ УНІВЕРСАЛЬНІ «БОРЦІ» ІЗ ЗАПАХОМ

Щоб знати напевно, як правильно вибрати очищувач для повітря такого типу, слід розуміти, що гранульоване активоване вугілля відрізняється великою пористою фільтруючою площею. Виходячи з цього, вугільні фільтри своїми порами «вміють» поглинати молекули неприємних запахів, алергенів, цвілі, токсичних речовин, грибків і інших різноманітних елементів. Тобто – чим більше у вугіллі мікропор і чим більша фракція вугілля, тим більше неприємних запахів або газу можна усунути таким способом.

У побуті вугільні очищувачі повітря використовуються для поглинання з повітря запаху тютюну, від тварин або «ароматів», що утворюються в процесі приготування їжі. Що цікаво – вугільні фільтри для вентиляції не підлягають регенерації і вимагають заміни кожні чотири-шість місяців. Експлуатація фільтра протягом більш тривалого періоду часу призводить до того, що сам фільтр стає джерелом забруднень через вилучення адсорбирующих речовин.

ЯК ПРАЦЮЄ ВУГІЛЬНИЙ ФІЛЬТР ДЛЯ ОЧИСТКИ ПОВІТРЯ?

Щоб розуміти, як вибрати очищувач для повітря правильно, слід розібратися, який принцип дії такого пристрою. А заснований він на тому, що вугілля, завдяки своїй водовідштовхувальним поверхні не витрачає адсорбуючу енергію на воду, а повністю поглинає молекули неприємних запахів. Саме так досягається велика ефективність вугільних фільтрів в порівнянні з іншими поглиначами неприємних запахів. Ефективність роботи вугільного фільтра безпосередньо залежить від площі оброблюваної поверхні. Активоване вугілля, що використовується в фільтрах очищення повітря, має три види пір різного розміру, що визначає, які молекули неприємних запахів будуть поглинені. Наприклад, мікропори прекрасно справляються з поглинанням дрібних молекул неприємних запахів.

ВУГІЛЬНІ ФІЛЬТРИ ДЛЯ ОЧИСТКИ ПОВІТРЯ: ГАЛУЗІ ВИКОРИСТАННЯ

Як правило, такі установки є складовими частинами комбінованих воздухоочистителей, які використовуються при виробництві лакофарбових матеріалів, в протигазах, в лакофарбових майстерень, а також в побутових витяжках повітря.

Марка активованого вугілля в кожному окремому випадку підбирається індивідуально. Якщо ви не впевнені у виборі вугілля або не знаєте, як вибрати хороший очищувач для повітря, краще звернутися за консультацією з цього питання до фахівців.

Також в асортименті компанії є установка УФ знезараження води, яку фахівці нашої компанії допоможуть Вам підібрати.