Рекомендації експертів: як часто потрібно міняти фільтр для води?

Ще самого дитинства нам твердили, що пити воду з крана – не можна. Попередньо її потрібно прокип’ятити. Сьогодні ж для очищення води від забруднень існує більш сучасний метод – використання фільтрів для води. Ви вже купили такий фільтр? І навіть встановили його? Вітаємо! Будьте готові до того, що рано чи пізно у вас виникне питання про те, як часто потрібно міняти фільтр для води? Давайте розберемося.

ТАК ЯК ЧАСТО ТРЕБА МІНЯТИ ФІЛЬТР ДЛЯ ВОДИ?

Здавалося б, які можуть бути питання, що стосуються періодичності заміни фільтрів для води? Купив фільтр, уважно прочитав інструкцію або інформаційну брошуру про товар, де виробник зазвичай вказує, на який час розрахована робота даного фільтра, – і користуєшся очищеною водою в задоволення! Однак, споживачів, які роблять покупку вдумливо, зважуючи всі «за» і «проти», нерідко цікавить питання про те, як часто потрібно міняти картридж у фільтрі для води, та й сам фільтр насправді? І це цілком природно. Адже ніколи не знаєш: виробник говорить правду або просто хоче, щоб його товар купували якомога частіше?

Загалом, частота заміни фільтрів для води залежить від таких факторів:

  • Обсяг споживаної води.
  • Якість картриджів.
  • Початкове якість води.

Щоб відповісти на питання про те, наскільки часто треба міняти водні фільтри, конкретніше, слід знати, про яку саме фільтрувальної систему йдеться. Наприклад, класичні вугільні фільтри та глечики для очищення води слід міняти один раз в два-чотири тижні, залежно від моделі. А є такі фільтри для води, які не підлягають заміні в принципі. Їх досить просто промивати у відповідність з інструкцією. Зазвичай такі пристрої застосовуються в системах промислової очистки води або в процесі попередньої підготовки до повноцінного процесу очищення.

Якщо ви вирішили, що очищення води у вашому будинку буде здійснюватися за допомогою системи зворотного осмосу, то вам слід розуміти, що подібні установки вимагають особливого догляду і обслуговування, до того ж побутової зворотний осмос може очистити невеликий об’єм води для пиття. Перш ніж придбати одну з таких фільтрувальних систем, варто уважно вивчити інструкцію по експлуатації, щоб розуміти, як отримати від її роботи максимум користі, та й себе не обтяжувати частою заміною картриджів в фільтрі для води.

Пам’ятайте: тільки ви відповідальні за своє здоров’я і якість життя. Якщо питання періодичності заміни фільтрів для очищення води для вас на сьогодні є актуальним, зважуйте всі фактори, що впливають на швидкість засмічення фільтрів грамотно, і не скупіться на якісні фільтруючі установки. Здоров’я – найдорожче!

Якщо у Вашій воді високий вмісту сірководню, фахівці нашої компанії підберуть Вам фільтр від сірководню.