Очищення самогону

ОЧИЩЕННЯ САМОГОНУ ТА ІНШИХ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ

Існує величезна кількість способів очищення самогону. Від народних до цілком наукових методів.
В даній статті розповідається про двох методах використовуваних найбільшими виробниками алкогольних напоїв.

1. ОЧИЩЕННЯ САМОГОНУ АКТИВОВАННИМ ВУГІЛЛЯМ.

Дуже поширений метод, але часто використовуваний з великими помилками. Для очищення самогону активованим вугіллям, ні в якому разі не можна використовувати аптечний вугілля. Великого адсорбционного ефекту він не дасть, тому що проведений з додаванням целюлозного сполучного, який додається в таблетки для додання їм форми. Також кількість вугілля має бути не 1-2 дві пачки Таблет, а хоча б 300-500 грамів.
ВАЖЛИВО !!! вугілля не можна засипати і залишати в самогоні або алкогольних напоях, тому що активоване вугілля відмінних каталітік і при тривалому контакті з Вашим продуктом він буде утворювати альдегіди, а при контакті більше 2-3 днів, все адсорбовані речовини (в основному сивушні масла) повернуться назад в продукт.
На всіх лікеро-горілчаних заводах, горілку, що залишилася в вугільних фільтрах зливають для виробництва настоянок або відбраковують на ефірно-альдегідної фракції.

Правильно зробити наступне. Активоване вугілля (краще спеціалізований типу 607с або Р500 або Р200) засивается в скляну або нержавіючу металеву трубку, далі замочується чистою водою, їй же промивається. Внизу трубки робиться марлевий фільтр, що б вугілля не вимився з трубки. Висота кут повинна бути не менше 60-70 см. Самогон наливають зверху в трубкуі так відбувається процес фільтрації. Після дегустації першої партії можливий другий етап фільтрування на вугіллі.

Фільтрація на активованому вугіллі дозволить видалити сивушні масла, оцтову кислоту і деякі ефіри, також покращаться органолептичні властивості продукту.

Можливі й інші способи очищення самогону активованим вугіллям. Наприклад, очищення спеціальним порошковим вугіллям з подальшою фільтрацією на піщаному фільтрі. Даний метод використовують провідні світові виробники, один зі Швеції, інший з Фінляндії. Використання спеціального порошкового вугілля дозволяє добитися особливої ​​м’якості і мінімального альдегидо освіти. Складність методу полягає в уловлюванні порошку.

2. ФІНІШНЕ ОЧИЩЕННЯ САМОГОНУ ВІД АЛЬДЕГІДІВ

Останнім часом більшість лікеро-горілчаних заводів почали використовувати сорбционную фільтруючу завантаження АЛЬДЕГІДОСОРБ, яка прекрасно видаляє 99% альдегідів з горілок настоянок та іншого.
Домашні фахівці також не відстають. Альдегідосорб надає самогону ідеальну м’якість.
Спосіб очищення самогону від альдегідів зводиться до наступного:
– фільтруючу завантаження замочують в чистій воді
– завантажують в скляну або металеву трубку (висота шару 30-60 см)
– фільтрують продукт
Ємність даної фільтруючого завантаження до 5000 обсягів для дуже чистого самогону і 300-1000 обсягів для середньостатистичного.
Вартість фільтруючого завантаження – 30 USD за літр
Всі дані матеріали, Ви можете замовити в нашій компанії.